Byggeriet går grøn – grøn arkitektur

Vores planet er virkelig føle varmen af den globale opvarmning. Mennesker forbruge ressourcer som aldrig før. Et nyt kulfyret kraftværk er bygget i Kina hver uge!

Alt dette betyder, at forbruget af råvarer vil holde på stigende. Og det synes ikke at være bæredygtig. Vi er at miste naturlige ressourcer hurtigt, og hvis ikke der gøres for at stoppe denne afløb, vi vil blive ramt hårdt. Vi se allerede virkningerne af den globale opvarmning, som El Nino effekt. Disse tornadoer, og cykloner holde øge i intensitet og hyppighed hvert år.

Kan fastsættelse energi-spilde bygninger afværge globale ustabilitet? Tidligere præsident Bill Clinton tænker så. I det største projekt hans foundation har påtaget sig da at sikre levering af billige generiske AIDS medicin for tredjeverdenslandene, har Clinton formidlet en 5 milliarder dollar forsøg på at finansiere retrofit af gamle bygninger i 16 byer rundt om i verden.

Projektet, som Clinton meddelte i går på en klimakonference i Manhattan, skaber en finansiering og arbejdskraft pool at erstatte energi-hogging lamper samt installere bedre bygningsisolering og mere effektiv HVAC-systemer. ABN Amro, Citigroup, Deutsche Bank, JPMorgan Chase og UBS vil tilbyde lån, som udlejere vil tilbagebetale med besparelser opnået på deres nytte regninger. Johnson Controls, Honeywell, Siemens og Trane vil administrere og overvåge arbejdet, mens tre erhvervssammenslutninger, herunder den amerikanske Green Building Rådet, vil træne mindretal entreprenører og “langtidsledige” arbejdere i konstruktionsteknikker. “Dette vil skabe et system for at gøre det lettere for bygningsejere for at foretage forbedringer,” sagde Clinton.

Lyder lidt som sin tidligere vicepræsident, miljø guru Al Gore, tilføjet Clinton, at byer udsender tre fjerdedele af verdens drivhusgasser og at bygninger tegner sig for mellem 50 og 80 procent af dette vejafgift. Programmets første bølge af byer — Bangkok, Berlin, Chicago, Houston, Johannesburg, Karachi, London, Melbourne, Mexico City, Mumbai, New York, Rom, Sao Paulo, Seoul, Tokyo og Toronto – starter ved eftermontering af offentligt ejede bygninger. Fortalere holder programmet åbent for private udlejere samt — udlejer af Clintons kontorer i Harlem, Cogswell Realty, har undertegnet den. Clinton’s foundation vil også team med C40 store byer Climate Leadership-gruppen, en koalition af borgmestre og business, til at fremme programmet og sprede det til andre byer.

Nogensinde optimist, Clinton lovede programmet ville reducere utility regninger og skabe gode arbejdspladser, overalt det går – herunder her hjemme i USA “Meget af materialet behov vil blive foretaget i dette land”, sagde han, “og med al respekt for borgmesteren i Mumbai Du kan ikke outsource en tag grønnere. “

Add a Comment

Your email address will not be published.