Frygt for at flyve

Der er et par frygt i livet, at trodse logik. Frygt for edderkopper kan være en, frygt for elevatorer er en anden, og måske en flyskræk er en anden. Hver dag, tusindvis af fly tage ud rundt omkring i verden, transporterer millioner af passagerer sikkert til deres destination. Flyvning er en af de sikreste, hvis ikke den sikreste, form af rejse tilgængelige. Det er langt sikrere end at få i bilen, men mere end en tredjedel af befolkningen stadig rapportere en flyskræk.

Folk nævne mange bekymringer, når de taler om deres frygt for at flyve. Mange rapport manglende tillid i flyvekontrolsystemet og frygt for, at en simpel fejl på jorden kan føre til en katastrofe i luften. Så er der frygten for fejl med planet, selv. De fleste mennesker så billeder af concord styrtet et par år siden, og når du sidder på en flyvemaskine, et par fødder fra de massive jetmotorer summende støt, synes det meget svært at tro, at intet kunne gå galt med sådan en maskine. Faktisk gør meget form og udseende af fly lidt at inspirere tillid til passagerer, der allerede har tvivl om luftdygtighed af flyet.

Så er der de rapporter og pressen opmærksom på problemer af dyb venetrombose.

Kendsgerningen er dog, at flyvning er meget sikker. Det er en af vidundere af teknologi at rejse med fly, med alle mange mulige fejl, holde levere flyvning efter flyvning, til tiden og uden slinger i valsen. I virkeligheden, i modsætning til næsten alle andre former for rejser bliver flyrejser sikrere og sikrere hvert år.

Statistikken taler for sig selv. Ved du, hvad chancerne er for at have et enkelt dødsfald på et fly? Godt ifølge BBC er det 1 i 16 millioner. Og i langt de fleste ulykker hvor der er dødsfald, mere end halvdelen af de andre passagerer overlever. Det betyder, at selvom du trodser alle odds og er på en af de få uheldige flyvninger, der crash, du er stadig mere tilbøjelige til at overleve end der dør i ulykken.

Der er imidlertid et problem med flyrejser, at statistikkerne ikke rose så højt. Forsinkelser, mistet bagage og manglende fly er stadig hyppige spørgsmål, der plager passagerer. Heldigvis, kan alle disse dækkes til med nogle gode, omfattende rejseforsikring.

Add a Comment

Your email address will not be published.