UV-jagt – sådan kommer du godt i gang

Drømmer du om at dykke ned under havets overflade og se det fantastiske liv, der foregår her? Så kan UV-jagt meget vel være en sportsgren for dig. UV-jagt er en sportsgren med rigtig meget udstyr, og det tilbageholder mange fra at hoppe i våddragten. Det behøver dog slet ikke at være så omfattende at komme i gang med UV-jagt. Her i artiklen får du en række gode råd til, hvordan du kommer godt i gang.

Hvilket udstyr skal jeg have?

Rigtig mange nybegyndere inden for UV-jagt tager harpun med på det første dyk. Det er helt forkert, hvis du ikke har dykket før. Når du UV-jæger skal du kunne dykke ordentligt ned. Både for at komme ned til bunden men også i forhold til sikkerheden. Derfor behøver du slet ikke at købe en harpun til at begynde med, medmindre du har erfaring med at dykke. I stedet skal du fokusere mere på fridykning, hvor du lærer de rigtige teknikker. For de fleste vil det derfor i starten være nok med en våddragt, briller, snorkel, en dykkerbøje og svømmefødder. Du behøver ikke at købe det dyreste udstyr til at starte med, hvis du er usikker på, om UV-jagt er noget for dig. Så hellere starte billigt ud, og så kan du altid bygge på, når du bliver bedre.

Få styr på sikkerheden

Det næste du skal have styr på, er sikkerheden. Det kan være farligt at dykke, hvis du ikke tager nogle forholdsregler. Du skal lære at trykudligne, så du kan dykke ned på minimum et par meters dybde. Der findes i de større danske byer masser af dykkerkurser. Alternativt kan du finde information på nettet eller i podcasts. Sidst men ikke mindst kan det være godt at bære en kniv under dykningen, hvis nu du skulle sidde fast i noget. Ydermere skal du have en dykkerbøje, så både kan se dig på lang afstand. Det hjælper dig også, så du ikke bliver væk fra din makker.

Køb udstyret i takt med du bliver bedre

Når du er blevet en habil fridykker, kan du købe en harpun, bedre svømmefødder, briller og så videre. Jo bedre du er til at dykke, jo mere gavn vil du også få af dette udstyr. Hvis du ikke er god til at dykke ned, vil det med stor sandsynlighed ikke gøre noget godt for dig, hvis du får et par lange svømmefødder på.

Lån penge til udstyret

Hvis du har kigget på udstyr til UV-jagt, så har du sikkert også bemærket, at det ikke er billigt. Det gælder særligt, hvis du gerne vil have det bedste af det bedste udstyr. Hvis du ikke har råd til udstyret, kan du finansiere udstyret med et lån uden renter i de første 30 dage. Så kan du betale en stor sum af på lånet, når du får løn næste gang, og du kan derved spare nogle penge. Der findes i Danmark rigtige mange udbydere af små lån, hvor du kan låne alt fra et par hundrede kroner og op til mange hundrede tusinde. Det gode ved de små lån er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånene. Hvis du ikke ejer hus, bil eller andet af værdi, er det som udgangspunkt ikke noget, de begrænser dig i at låne penge. Du skal blot være opmærksom på, at omkostningerne ved lånet kan blive en smule højere.